Mindset & verslaving

Het mentale gedeelte na een maagverkleining

Het mentale gedeelte na een maagverkleining is vaak onderbelicht in de nazorg. Veel aandacht gaat uit naar de fysieke veranderingen en het aanpassen van je eetgewoonten, maar het emotionele aspect wordt niet altijd voldoende besproken. Dit is waarom Marie-josee Koks GGZ-behandelaar en Gaby van Vlokhoven psychiatrisch verpleegkundige de stichting Bariatriegroepnederland in 2018 zijn begonnen.

Na een maagverkleining is het belangrijk om op lange termijn gewichtsverlies te blijven behouden. En dit vereist meer dan alleen positief denken. Het draait allemaal om mindset – het ontdekken van wie je bent na de operatie en het opnieuw aanleren van bepaalde dingen die voorheen zo normaal waren.

Je hoeft geen compleet nieuwe persoonlijkheid te worden, want je draagt altijd nog de ervaringen uit je leven met je mee. Maar het ontdekken van wie je bent zonder overtollig gewicht kan wel betekenen dat je opnieuw dingen moet aanleren en nieuwe ervaringen moet opdoen. Echter, dit proces hoef je niet alleen te doorlopen

Wij bieden hulp en ondersteuning bij het ontwikkelen van een gezonde mindset. In onze magazines vind je veel informatie over hoe jij jezelf kunt blijven ontwikkelen na de keuze van je maagverkleining.

Verslavingen

Heb je een vraag of een probleem?

Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op via ons contactformulier en dan helpen we je zo spoedig mogelijk verder.

Welkom op de vernieuwde website van de Bariatrie Groep Nederland

In de afgelopen maanden zijn we met het team druk bezig geweest om de website uit te breiden met meer informatie en dat samen met een frisse nieuwe uitstraling.

Tevens bestaan we sinds nu 5 jaar en om dit te vieren kan iedereen Gratis ons jubileumblad lezen en/of downloaden. Klik op de knop hieronder om naar jubileumblad te gaan.