Stichting Bariatrie Groep Nederland is ontstaan vanuit de behoefte aan één plek waar je terecht kunt voor al je vragen. Een plek waar je je vragen over het leven met een maagverkleining kan stellen en je goede informatie krijgt door en voor lotgenoten om een gezonde leefstijl vast te houden.

Het team van Stichting Bariatrie Groep Nederland bestaat uit een zeer divers team van gemotiveerde mensen die de dagelijkse zorg voor mensen na een maagverkleining willen verbeteren.

Marie-josee Koks – Oprichtster van de Stichting Bariatrie Groep Nederland is 51 jaar, getrouwd, 2 kinderen en is in 2018 gestart met dit steun- en infopunt. Schrijfster van twee kookboeken voor mensen met een maagverkleining en 30 jaar werkervaring als GGZ-therapeut en relatie therapeut. Zij heeft zich gespecialiseerd in voeding en mindset bij mensen met een maagverkleining. Sinds 2015 heeft zij eerst een gastric sleeve en later omzetting naar een gastric bypass gekregen. Vanuit haar passie voor eten, koken, de psyche achter voeding en haar behoefte om kennis te delen is zij de Stichting Bariatrie Groep Nederland begonnen.

Team Stichting Bariatrie Groep Nederland bestaat uit dit moment uit 4 mensen die ieder vanuit hun eigen expertise een bijdrage leveren. Iemand die voor het gehele technische gedeelte zorgt, een medewerker voor alle tekstverwerking, een beweeg en voedingscoach en een lotgenoot met veel ervaring in de psychische hulpverlening.

Samen zorgen wij ervoor dat we dagelijks bezig zijn om de (na) zorg voor Bariatrie patiënten te verbeteren!