Meld je aan voor onze lotgenotenbijeenkomt op 25 november
Bariatrie Groep Nederland

De patiëntenvereniging voor mensen na een maagverkleining

Deze website is een verzamelplek voor alle informatie die je nodig hebt voor en na je maagverkleining. Met elke maand een online magazine, recepten, een vraagbaak en veel informatie. Voor dat extra steuntje in de rug. Gewoon een beetje zorg voor elkaar. 

Meeting patiëntenvereniging met mensen met een maagverkleining

Je kunt nog zoveel lezen over een maagverkleining en toch kan het lastig zijn om te bedenken of dit voor jou de juiste behandeling is. Wij zijn er voor je om je te helpen bij deze keuze. Door eerlijke en juiste informatie, en door ervaringsverhalen te delen. Je krijgt hulp bij je maagverkleining, zodat je niet alleen de eerste jaren stabiel bent in het afvallen en een gezonde leefstijl, maar ook de jaren daarna houvast blijft houden bij je leven met je maagverkleining.

Hoe mogen we jou helpen?

Bij de Stichting Bariatrie Groep Nederland begrijpen we dat het leven na een maagverkleining uitdagend kan zijn. Daarom willen we er voor je zijn, om je te ondersteunen en begeleiden op jouw weg naar een gezonde leefstijl.

Of je nu behoefte hebt aan goede informatie over de nazorg van je maagverkleining, of graag in contact wilt komen met andere lotgenoten, wij staan voor je klaar. Onze patiëntenvereniging biedt een breed scala aan diensten en activiteiten, zodat jij de beste zorg krijgt die je verdient. Ook in ons superleuke magazine boordevol tips en inspiratie en op bijeenkomsten met speciale thema’s waarin experts hun kennis delen ligt de focus altijd op jouw welzijn. We hebben veel ervaringsdeskundigen en zorgprofessionals zoals Marie-josee en Gaby, maar ook diëtisten, psychologen en vrijwilligers die klaarstaan om naar jouw verhaal te luisteren en advies te geven.

Hulp bij life-events ook na de eerste jaren van begeleiding en afvallen

Na een maagverkleining kunnen er zich verschillende levensgebeurtenissen voordoen die uitdagingen met zich meebrengen. Denk aan het verlies van een baan, het overlijden van een dierbare of het ervaren van grote stress. Het is belangrijk dat patiënten ook op deze momenten de nodige ondersteuning krijgen. 

Bariatrie Groep Nederland begrijpt dit en zet zich in voor meer mentale zorg na een maagverkleining. Als steun- en informatiepunt bieden zij niet alleen begeleiding op het gebied van gezonde leefstijl, maar ook op mentaal vlak. 

Het is tijd om verder te kijken dan alleen het eerste jaar na de operatie. Juist in de jaren daarna kan er behoefte zijn aan professionele begeleiding op mentaal of maatschappelijk vlak. Laten we ons daarom blijven inzetten voor betere nazorg na een maagverkleining, waarbij aandacht wordt besteed aan individuele behoeften en omgevingsfactoren.

Samenvattend kunnen we stellen dat intensievere begeleiding vaak alleen gericht is op een gezonde leefstijl in het eerste jaar na een maagverkleining. Er zou meer betrokkenheid moeten zijn bij mentale zorg gedurende langere periodes na de operatie. Bariatrie Groep Nederland speelt hierin een belangrijke rol door zich in te zetten voor meer mentale ondersteuning in de nazorg.

Hulp bij een gezonde leefstijl na je maagverkleining

De stichting is er met steun voor jou na je maagverkleining. Of het nu gaat om advies over gezonde voeding, tips voor lichaamsbeweging of begeleiding bij het mentale aspect van gewichtsverlies, ze staan altijd voor je klaar.

Daarnaast organiseren we regelmatig bijeenkomsten met speciale thema’s waarbij deskundigen spreken en ervaringen worden gedeeld. Het is een geweldige kans om nieuwe vrienden te maken en steun te vinden in deze reis naar een gezondere levensstijl.

En laten we niet vergeten dat alle leden toegang hebben tot het superleuke magazine vol inspirerende verhalen, nuttige tips en interessante artikelen. Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van bariatrische chirurgie en gezondheid.

Dus waar wacht je nog op? Word vandaag nog lid van de Stichting Bariatrie Groep Nederland en ontdek hoe wij jou kunnen helpen in je weg naar een gelukkiger en gezonder leven na je maagverkleining!

Begeleiding bij jouw gezonde leefstijl na je maagverkleining

Na een maagverkleining is het belangrijk om de juiste begeleiding te krijgen voor een gezonde levensstijl. En daar is het ledengedeelte van Stichting Bariatrie Groep Nederland precies voor bedoeld! Hier vind je alle informatie die je nodig hebt om op de beste manier voor jezelf te zorgen. Wij begrijpen hoe essentieel het is om ook op de langere termijn gewichtsverlies te behouden. Een positieve mindset gaat echter veel verder dan alleen maar positief denken. Het gaat om het ontdekken van wie je werkelijk bent na een maagverkleining. Je wordt geen compleet nieuwe persoonlijkheid; je draagt nog steeds al je ervaringen uit het verleden bij je. Maar door deze nieuwe ervaringen kan je groeien in jouw gezondheid en zelfbeeld.

Een gezonde levensstijl na een maagverkleining bestaat uit verschillende aspecten. Voeding, mindset en beweging spelen hierbij allemaal een belangrijke rol. In het ledengedeelte van de stichting vind je uitgebreide informatie over deze onderwerpen, zodat je goed geïnformeerd bent en in staat bent om weloverwogen keuzes te maken.

Daarnaast biedt Stichting Bariatrie Groep Nederland ook medische informatie aan haar leden. Dit kan variëren van advies over supplementen tot tips voor het voorkomen van complicaties na de operatie. Het uitgebreide netwerk van professionals binnen de stichting zorgt ervoor dat zij altijd betrouwbare en eerlijke informatie kunnen geven.

Wat dit online platform nog meer waardevol maakt, is dat het fungeert als steunpunt en lotgenotenplatform. Je kunt er ervaringen delen met mensen die dezelfde weg hebben bewandeld als jij. Dit geeft niet alleen steun, maar ook inspiratie en motivatie om door te gaan op jouw pad naar een gezond leven na je maagverkleining.

Vergoed door de zorgverzekering

Onze organisatie fungeert als een officieel geregistreerde patiëntenvereniging, waar we ernaar streven een sterk netwerk te creëren. Een van de grote voordelen van lid zijn is dat je contributie mogelijk wordt vergoed door je zorgverzekeraar. Dit betekent dat je kunt profiteren van al onze diensten, zonder extra financiële lasten. En mocht je niks vergoed krijgen, dan hebben we de kosten van het lidmaatschap bijzonder laag gehouden, zodat iedereen lid kan worden

error: Kopiëren mag niet.