Meld je aan voor onze lotgenotenbijeenkomt op 25 november

Steungroep maagverkleining

Als bariatrische patiënten worden we vaak geconfronteerd met unieke uitdagingen en ervaringen. Van de beslissing om een maagverkleining te ondergaan tot het navigeren door postoperatieve veranderingen in levensstijl, onze reis kan gevuld zijn met ups en downs. 

In dit proces is het cruciaal dat onze stem wordt gehoord. Belangenbehartiging is belangrijk om ervoor te zorgen dat onze zorgen en behoeften de aandacht krijgen die ze verdienen. 

Het biedt ons een onafhankelijk platform waar we ons vrij kunnen uiten en onpartijdig advies, ondersteuning en informatie kunnen ontvangen. 

Deze belangenbehartiging stelt ons in staat om kwesties aan te pakken, zoals toegang tot zorgprofessionals die de complexiteit van bariatrische chirurgie begrijpen, het verzekeren van verzekeringsdekking voor noodzakelijke behandelingen of procedures, en het bestrijden van het maatschappelijk stigma rond interventies voor gewichtsverlies. 

Of je nu een maagverkleining hebt gehad of er een overweegt, het is cruciaal om een onafhankelijk advies-, ondersteunings- en informatiepunt te hebben dat echt luistert naar wat JIJ wilt of nodig hebt.

Als patiëntenvereniging zijn wij betrokken bij verschillende overlegmomenten met ziekenhuizen, zorgverzekeraars, zorgproffesionals en andere belanghebbende in bariatrische zorgverlening.

Zo is het inzetten van betere mentale zorg één van de speerpunten die we belangrijk vinden. Dat geldt ook voor plastische chirurgie vergoedingen, die ruimer zouden moeten zijn dan dat nu het geval is.

Leer meer over...

error: Kopiëren mag niet.