Meld je aan voor onze lotgenotenbijeenkomt op 25 november

Over Stichting Bariatrie Groep Nederland

Je kunt nog zoveel lezen over een maagverkleining en toch kan het lastig zijn om te bedenken of dit voor jou de juiste behandeling is. Wij zijn er voor je om je te helpen bij deze keuze. Door eerlijke en juiste informatie, en door ervaringsverhalen te delen. 

 Je krijgt hulp bij je maagverkleining, zodat je niet alleen de eerste jaren stabiel bent in het afvallen en een gezonde leefstijl, maar ook de jaren daarna houvast blijft houden bij je leven met je maagverkleining.

Of je nu behoefte hebt aan goede informatie over de nazorg van je maagverkleining, of graag in contact wilt komen met andere lotgenoten, wij staan voor je klaar. Onze patiëntenvereniging biedt een breed scala aan diensten en activiteiten, zodat jij de beste zorg krijgt die je verdient. Ook in ons superleuke magazine boordevol tips en inspiratie en op bijeenkomsten met speciale thema’s waarin experts hun kennis delen ligt de focus altijd op jouw welzijn. We hebben veel ervaringsdeskundigen en zorgprofessionals zoals Marie-josee en Gaby, maar ook diëtisten, psychologen en vrijwilligers die klaarstaan om naar jouw verhaal te luisteren en advies te geven.

Onze missie

Onze missie is om de (na) zorg voor bariatrische patiënten te verbeteren door het opzetten van een steun en infopunt voor en door lotgenoten/ervaringsdeskundigen. Hierdoor zijn wij een toegevoegde factor in het totale nazorgtraject voor iemand na een maagverkleining. Ook willen wij een schakel zijn in de keten van bariatrische zorg.

In onze optiek ontbreekt er nog veel goede en praktische informatie voor lotgenoten in de huidige nazorg. Er zijn veel verschillende manieren waarop nazorg plaats vindt. Onze visie is dat door het inzetten van onze zorg mensen steun ervaren in het dagelijks leven na een maagverkleining en hierdoor de (na) zorg voor bariatrie patiënten verbeterd.

error: Kopiëren mag niet.

Onze nieuwe e-health omgeving is nu online!

De E-Health omgeving van de BGN is een leeromgeving waar je tips, inspiratie en houvast vind voor je gezonde leven met je maagverkleining. Je hoeft geen lid te zijn, iedereen kan er gebruik van maken. Als lid krijg je korting!

Informeer ook bij jouw zorgverzekeraar of ze een leefstijlprogramma van de patiëntenvereniging vergoeden.