Meld je aan voor onze lotgenotenbijeenkomt op 25 november

Het handboek na je maagverkleining

Het boek is bedoeld om houvast te bieden aan mensen met een maagverkleining. In het boek staan alle belangrijke onderwerpen waarmee je na je operatie te maken krijgt. Denk hierbij aan informatie over voeding, mentale issues, eetproblemen en het positief verbeteren van je zelfbeeld. Het boek is gericht op mensen die willen afvallen en een gezondere levensstijl willen aanhouden. Het geeft handvatten om op gewicht te blijven en zo een gezonde levensstijl voor lange tijd vol te kunnen houden.

Een maagverkleining is een ingrijpende operatie die je leven voorgoed kan veranderen. Het is belangrijk om alle informatie te hebben over de operatie en de gevolgen ervan, zodat je weet wat je kunt verwachten. Naast fysieke hulp bij het verminderen van pijn, moet je ook leren omgaan met emotionele problemen, eetproblemen en een veranderd zelfbeeld. In ‘Handboek na je maagverkleining’ vind je alle informatie die je nodig hebt, plus mentale oefeningen en tips om positief te blijven, tijdens en na je herstel.

Het boek is geschreven door Marie-josee Koks, ggz-behandelaar en zelf bariatrie patiënte. Het boek is ook handig voor diëtisten en andere zorgverleners, omdat het een goed zicht op wat het betekent om met obesitas te leven, en wat het betekent om een maagverkleining te ondergaan.

error: Kopiëren mag niet.

Onze nieuwe e-health omgeving is nu online!

De E-Health omgeving van de BGN is een leeromgeving waar je tips, inspiratie en houvast vind voor je gezonde leven met je maagverkleining. Je hoeft geen lid te zijn, iedereen kan er gebruik van maken. Als lid krijg je korting!

Informeer ook bij jouw zorgverzekeraar of ze een leefstijlprogramma van de patiëntenvereniging vergoeden.