Meld je aan voor onze lotgenotenbijeenkomt op 25 november
Bariatrie Groep Nederland

Trainingen die je helpen bij het leven met een maagverkleining

Heb jij een maagverkleining ondergaan of overweeg je deze ingrijpende operatie? Dan weet je als geen ander dat dit niet alleen fysiek, maar ook mentaal een grote impact kan hebben.

Het is belangrijk om na de operatie goed voor jezelf te zorgen en te leren omgaan met alles wat er op je pad komt. Gelukkig zijn er tegenwoordig tal van trainingen en e-health programma’s beschikbaar, die specifiek gericht zijn op mensen zoals jij. Mensen die hun zelfbeeld willen versterken na een maagverkleining of willen weten hoe ze op gewicht kunnen blijven en hun eigen gezonde leefstijl kunnen ontdekken.

Een maagverkleining is een grote stap in je leven. Het kan leiden tot veranderingen op fysiek, mentaal en emotioneel niveau. Om je te helpen bij het omgaan met deze veranderingen en alles wat er na de operatie op je pad komt, kan het volgen van e-health trainingen een waardevol hulpmiddel zijn.

Het volgen van trainingen na een maagverkleining kan ontzettend waardevol zijn. Deze speciaal ontwikkelde programma’s bieden duidelijke informatie en praktische handvatten om jou te helpen bij verschillende aspecten van het leven met een maagverkleining.

Of je nu worstelt met je zelfbeeld, moeite hebt om grip op je gewicht te houden of behoefte hebt aan ondersteuning bij eetbuien, er is altijd een training die bij jou past

Meeting patiëntenvereniging met mensen met een maagverkleining

Eén van de belangrijkste voordelen van deze trainingen is dat ze je leren om te gaan met alles wat op je pad komt na de operatie. Het kan namelijk best overweldigend zijn om ineens een compleet andere relatie met eten te hebben en nieuwe gezonde gewoontes te ontwikkelen. Met behulp van mindfulness-eten leer je bewust(er) te genieten van voeding en krijg je inzicht in jouw eetpatronen.

Daarnaast kunnen deze trainingen ondersteuning bieden bij het omgaan met oordelen en vooroordelen van anderen. Helaas kan het gebeuren dat mensen onbegrip tonen of negatieve opmerkingen maken over jouw keuze voor een maagverkleining. Door middel van gesprekstechnieken kun je leren hoe je hiermee om kunt gaan en zelfverzekerd achter je beslissing kunt blijven staan. 

Naast emotionele steun kunnen deze trainingen ook tips geven over hoe je goed voor jezelf kunt zorgen na de operatie. Dit gaat verder dan alleen gezond eten, het gaat ook over voldoende rust nemen, stressmanagement en het op tijd aangeven van je grenzen. Verder helpt e-health training bij het ontwikkelen van je zelfbeeld en zelfvertrouwen. Je leert hoe om te gaan met oordelen of kritiek van anderen over jouw keuze voor een maagverkleining, en waarom goed voor jezelf zorgen essentieel is voor herstel en welzijn.

error: Kopiëren mag niet.

Onze nieuwe e-health omgeving is nu online!

De E-Health omgeving van de BGN is een leeromgeving waar je tips, inspiratie en houvast vind voor je gezonde leven met je maagverkleining. Je hoeft geen lid te zijn, iedereen kan er gebruik van maken. Als lid krijg je korting!

Informeer ook bij jouw zorgverzekeraar of ze een leefstijlprogramma van de patiëntenvereniging vergoeden.