Meld je aan voor onze lotgenotenbijeenkomt op 25 november
Bariatrie Groep Nederland

Maak deel uit van de grootste patientenvereniging op het gebied van maagverkleiningen

Welkom bij Stichting Bariatrie Groep Nederland, hét platform voor maagverkleining patiënten. We begrijpen dat je reis naar een gezondere levensstijl uniek en persoonlijk is.

Daarom bieden we je twee verschillende lidmaatschap opties, zodat je kunt kiezen wat het beste bij je past.

Video afspelen

Lidmaatschap opties

Online lidmaatschap
Het online lidmaatschap voor €35,- per jaar Je kunt op elk moment een upgrade maken van het online lidmaatschap naar het fysieke lidmaatschap.
 • Online magazine iedere maand
 • Vraagbaak voor al je vragen
 • In je leven met je maagverkleining kom je allemaal thema’s tegen die horen bij het leven met een maagverkleining. Daarvoor zijn wij opgericht. Om jou te helpen, steun te geven en goede en eerlijke informatie te geven. Voor algemene vragen over je maagverkleining neem je een kijkje in de vraag en antwoord rubriek. Voor onze leden vind je op ons ledengedeelte de kennisbank.
 • Lotgenotenbijeenkomsten
 • Toegang tot het ledengedeelte van de website waarbij je allerlei praktische informatie kunt vinden.
 • Voedingsschema’s, boodschappenlijsten, recepten
Fysiek Lidmaatschap
Met ons Fysiek lidmaatschap, geprijsd op slechts €60,- per jaar, ontgrendel je een wereld van exclusieve voordelen die speciaal op jou zijn afgestemd:
 • Alles wat je ontvangt bij het online lidmaatschap.
 • Ontvang ons informatieve magazine elke maand rechtstreeks bij je thuis. Het magazine biedt je waardevolle inzichten, inspirerende verhalen en deskundig advies.
 • Krijg toegang tot ons zeer gewilde chatspreekuur, exclusief beschikbaar voor fysieke leden zoals jij. Kom in contact met ervaringsdeskundigen, die naar je luisteren en je helpen bij je vragen.
 • Exclusieve community voor leden: maak via ons privé online forum contact met gelijkgestemde personen die met vergelijkbare uitdagingen worden geconfronteerd. Deel ervaringen, stel vragen of vind gewoon troost in de wetenschap dat er anderen zijn die écht begrijpen wat je doormaakt.
 • Evenementen: doe mee met leuke, informatieve en persoonlijke bijeenkomsten die het hele jaar door exclusief voor fysieke leden worden georganiseerd. Communiceer met andere maagverkleining patiënten, die vergelijkbare doelen en ervaringen delen, terwijl ze genieten van boeiende gesprekken en activiteiten gericht op persoonlijke groei.
 • Een geheel ingerichte website boordevol informatie die je helpt bij je leven met een maagverkleining. Praktische boodschappenlijstjes, voedingsschema’s, recepten, medische informatie, mindset artikelen etc.
Populair

Aangezien we officieel geregistreerd staan als patiëntenvereniging kun je zelfs bij je zorgverzekeraar informeren of je het lidmaatschap van vergoed krijgt.

Hoe ondersteunen wij jou na je maagverkleining?

Maandelijks magazine

Ons magazine is je maandelijkse bron van informatie, inspiratie en positieve ondersteuning na een maagverkleiningsoperatie. Het is als...

Up to date Kennisbank

In onze kennisbank vind je alle informatie die je nodig hebt voor het leven met een maagverkleining. We begrijpen dat deze ingreep grote veranderingen met zich meebrengt en daarom hebben we een bron van eerlijke, betrouwbare en onafhankelijke informatie gemaakt om je te helpen.

Lotgenotenbijeenkomsten

Wij vinden het belangrijk dat je met gelijkgestemden kunt praten over je maagverkleining. Soms is het makkelijker om met lotgenoten te praten. Hiervoor houden wij voor onze leden bijeenkomsten.

Belangenbehartiging

Als bariatrische patiënten worden we vaak geconfronteerd met unieke uitdagingen en ervaringen. Van de beslissing om een maagverkleining te ondergaan tot het navigeren door postoperatieve...

Voorlichting

Stap in de wereld van Marie-Josee Koks en Gaby van Vlokhoven, twee ongelooflijk leuke zorgprofessionals en lotgenoten die hier zijn om je te begeleiden op je reis voor, tijdens en na een maagverkleiningsoperatie.

GRIP OP JE GEWICHT

Eén van de uitdagingen waar veel mensen mee te maken krijgen na een maagverkleining, is aankomen na de ingreep. Ons GRIPOPJEGEWICHT-programma biedt hierbij ondersteuning, met duidelijke informatie en advies over...

E-health programma’s

Naast persoonlijke steun bieden we ook een aantal E-health programma's aan die helpen bij het proces na je maagverkleining
error: Kopiëren mag niet.

Onze nieuwe e-health omgeving is nu online!

De E-Health omgeving van de BGN is een leeromgeving waar je tips, inspiratie en houvast vind voor je gezonde leven met je maagverkleining. Je hoeft geen lid te zijn, iedereen kan er gebruik van maken. Als lid krijg je korting!

Informeer ook bij jouw zorgverzekeraar of ze een leefstijlprogramma van de patiëntenvereniging vergoeden.