Meld je aan voor onze lotgenotenbijeenkomt op 25 november
Bariatrie Groep Nederland

Ondersteuning van lotgenoten na een maagverkleining

Ondersteuning van lotgenoten is een essentieel onderdeel van het herstelproces na een maagverkleining. Het kan soms moeilijk zijn om je weg te vinden met je maagverkleining, en het delen van ervaringen met anderen die hetzelfde hebben meegemaakt kan je enorm helpen.

Bij de Stichting Bariatrie Groep Nederland begrijpen we dat maar al te goed. We bieden verschillende mogelijkheden voor lotgenotencontact, zodat je in contact kunt komen met mensen die dezelfde uitdagingen en overwinningen ervaren als jij.

lotgenoten na een maagverkleining

Of je nu behoefte hebt aan een luisterend oor, advies of gewoon wilt praten met mensen die begrijpen wat je doormaakt, onze lotgenotengroep is er voor jou. Hier kun je jouw verhaal delen en steun vinden bij anderen die weten hoe belangrijk zelfzorg is na een maagverkleining.

Daarnaast organiseren we regelmatig bijeenkomsten waarbij specifieke thema’s rondom bariatrische chirurgie worden behandeld. Deze bijeenkomsten bieden niet alleen educatie en informatie, maar ook de mogelijkheid om andere patiënten persoonlijk te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen.

Dus als je op zoek bent naar ondersteuning van lotgenoten tijdens jouw reis naar een gezondere levensstijl na een maagverkleining, dan staat de Stichting Bariatrie Groep Nederland klaar om er voor jou te zijn. 

Ook trainen wij in company ervaringsdeskundigen als bariatrische ervaringsdeskundige. Daardoor zijn er overal in het land onafhankelijke ervaringsdeskundige lotgenoten, waar je terecht kunt voor jouw hulpvraag.

Patiëntenrechten (WGBO)

Als patiënt heb je recht op informatie over je ziekte, de behandeling en de mogelijke gevolgen daarvan. Je mag alleen worden onderzocht en behandeld met jouw toestemming. Ook heb je recht op inzage in je medisch dossier. En dat zijn nog maar een paar rechten. Alle patiënten rechten zijn vastgelegd in de Wet op de geneeskundige behandelovereenkomst (WGBO). Als je weet wat je rechten zijn in de zorg, dan kun je daar een zorgverlener of zorgorganisatie makkelijker naar vragen of op aanspreken.

Op ons ledengedeelte vind je alle informatie over de rechten die jij als patient hebt en kun je duidelijk lezen wat je kunt doen als je een klacht hebt.

Opkomende lotgenootevenementen

Microlab, kastanjelaan 400, Eindhoven

Lotgenotendag en masterclass

08-06-2024
Roosendaal

Hardlopen met de BGN in Roosendaal

23-06-2024

Hoe ondersteunen wij jou na een maagverkleining?

Maandelijks magazine

Ons magazine is je maandelijkse bron van informatie, inspiratie en positieve ondersteuning na een maagverkleiningsoperatie. Het is als...

Up to date Kennisbank

In onze kennisbank vind je alle informatie die je nodig hebt voor het leven met een maagverkleining. We begrijpen dat deze ingreep grote veranderingen met zich meebrengt en daarom hebben we een bron van eerlijke, betrouwbare en onafhankelijke informatie gemaakt om je te helpen.

Lotgenotenbijeenkomsten

Wij vinden het belangrijk dat je met gelijkgestemden kunt praten over je maagverkleining. Soms is het makkelijker om met lotgenoten te praten. Hiervoor houden wij voor onze leden bijeenkomsten.

Belangenbehartiging

Als bariatrische patiënten worden we vaak geconfronteerd met unieke uitdagingen en ervaringen. Van de beslissing om een maagverkleining te ondergaan tot het navigeren door postoperatieve...

Voorlichting

Stap in de wereld van Marie-Josee Koks en Gaby van Vlokhoven, twee ongelooflijk leuke zorgprofessionals en lotgenoten die hier zijn om je te begeleiden op je reis voor, tijdens en na een maagverkleiningsoperatie.

GRIP OP JE GEWICHT

Eén van de uitdagingen waar veel mensen mee te maken krijgen na een maagverkleining, is aankomen na de ingreep. Ons GRIPOPJEGEWICHT-programma biedt hierbij ondersteuning, met duidelijke informatie en advies over...

E-health programma’s

Naast persoonlijke steun bieden we ook een aantal E-health programma's aan die helpen bij het proces na je maagverkleining
error: Kopiëren mag niet.

Onze nieuwe e-health omgeving is nu online!

De E-Health omgeving van de BGN is een leeromgeving waar je tips, inspiratie en houvast vind voor je gezonde leven met je maagverkleining. Je hoeft geen lid te zijn, iedereen kan er gebruik van maken. Als lid krijg je korting!

Informeer ook bij jouw zorgverzekeraar of ze een leefstijlprogramma van de patiëntenvereniging vergoeden.