Meld je aan voor onze lotgenotenbijeenkomt op 25 november

Hoeveel val je af met je maagverkleining?

Een maagverkleining zorgt ervoor dat je af zal vallen doordat je minder kunt eten. Daarnaast heeft een maagverkleining invloed op je hormonen waardoor je minder eetlust hebt en sneller vol zit. Hoeveel je afvalt is afhankelijk van een aantal factoren: het aantal kilo’s dat je afvalt is voornamelijk afhankelijk van hoeveel calorieën je binnenkrijgt en hoeveel je beweegt. Daarnaast spelen factoren als geslacht, leeftijd, eetpatronen, BMI voor de operatie en andere ziektes zoals diabetes ook een rol. Dit maakt het moeilijker om mensen met elkaar te vergelijken. Verder zijn er ook nog verschillende varianten op een maagverkleining die ieder de voedselinname en spijsvertering op een andere manier beïnvloeden.

Je voelt ‘m waarschijnlijk al aankomen… Omdat de omstandigheden zo van elkaar kunnen verschillen, is het heel moeilijk om een algemeen gewichtsverlies aan te geven.

Maar wat is dan realistisch?
Meestal is het gewichtsverlies de eerste weken vlak na de operatie het grootst. Gemiddeld vallen patiënten vlak na hun maagverkleining 1 kilo per week af. De meeste mensen verliezen binnen een jaar ongeveer 35% van hun totale gewicht. Dat komt neer op een BMI van 35 een jaar na je maagverkleining. Dit vertaalt zich tot het verliezen van 60 tot 70% van je overgewicht 2 jaar na je maagverkleining.

Wat ervaren mensen in de praktijk?
In deze video delen twee dames eerlijk en open hun ervaring met hun maagverkleiningen. Het gaat met name over de beginperiode. Hoe maak je de keuze? Is een maagverkleining een wondermiddel? Wat komt er allemaal bij kijken? Hoe gaat de voorbereiding? Maar ook onderwerpen als alcoholgebruik, seksualiteit en hoe een positieve mindset helpt bij een gezonde leefstijl.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email
error: Kopiëren mag niet.

Onze nieuwe e-health omgeving is nu online!

De E-Health omgeving van de BGN is een leeromgeving waar je tips, inspiratie en houvast vind voor je gezonde leven met je maagverkleining. Je hoeft geen lid te zijn, iedereen kan er gebruik van maken. Als lid krijg je korting!

Informeer ook bij jouw zorgverzekeraar of ze een leefstijlprogramma van de patiëntenvereniging vergoeden.