Meld je aan voor onze lotgenotenbijeenkomt op 25 november

Amandelcakejes met kersen (16 stuks)

Ingredienten

Ingrediënten:

  • 200 gram gemalen amandelen
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 eieren
  • 125 ml kokosolie
  • 125 ml ahornsiroop
  • 2 tl vanille-extract
  • 200 gram kersen ontpit en gehalveerd (je kunt ook rood fruit nemen uit de diepvries) naar smaak kun je nog een scheutje rum toevoegen.

 

Bereidingswijze

Bereidingswijze: Verwarm de oven op 180 graden. Bekleed een bakvorm van 20×20 cm met bakpapier en vet in met wat kokosolie. Meng in een grote kom de gemalen amandelen met bakpoeder, eieren, kokosolie, ahornsiroop, vanille extract en klop het tot een glad beslag. Schep er voorzichtig de gehalveerde kersen doorheen en schenk het beslag in de bakvorm. Strijk met de achterkant van een lepel glad. Bak de koekjes in ongeveer 35 minuten totdat ze goudbruin zien. Snijd daarna in 8 blokjes. Je kunt deze cakejes ongeveer 3 dagen bewaren in een afgesloten bakje.

Recept afkomstig van marieskookwereld.nl

Deel dit recept

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email
error: Kopiëren mag niet.