Meld je aan voor onze lotgenotenbijeenkomt op 25 november

Broccoli-gehaktpannetje (4 personen)

Ingredienten

Ingrediënten:

  • 750 gram broccoli,
  • 1 ui,
  • 2 teentjes knoflook,
  • 300 gram rundergehakt,
  • 100 ml koksroom light of soyaroom,
  • 1 blikje tomatenblokjes,
  • 250 gram mozzarella,
  • 1el Italiaanse kruiden,
  • 1 el gehaktkruiden.

 

Bereidingswijze

Bereidingswijze: Deze ovenschotel kun je in kleine pannetjes/ovenschaaltjes bereiden of in 1 grote ovenschaal. Maak de broccoli schoon. Kook de roosjes in 5 minuten in een klein beetje kokend water. Pel en snipper de ui. Fruit de ui en knoflook in de pan glazig in wat olijfolie in de pan. Voeg het gehakt toe, voeg de kruiden toe en bak het rul. Voeg de koksroom light of soyaroom toe en de tomatenblokjes. Breng de saus op smaak met peper en zout. Laat de mozzarella uitlekken. Vet 4 kleine ovenschaaltjes of 1 grote schaal in. Vul de schaaltjes met de broccoli-gehakt mengsel. Doe de mozzarella erover en zet voor 7 minuten in de voorverwarmde oven van 200 graden. Je kunt ze ook onder de hete grill plaatsen in plaats van in de oven.

Recept afkomstig van marieskookwereld.nl

Deel dit recept

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email
error: Kopiëren mag niet.