Meld je aan voor onze lotgenotenbijeenkomt op 25 november

Pannenkoek met spinazie, ham en kaas uit de oven (4 personen)

Ingredienten

Ingediënten:

  • 100 gram volkorenmeel of tarwemeel
  • 8 eieren
  • 250 ml melk
  • 200 gram ricotta
  • 400 gram verse spinazie
  • ½ tl nootmuskaat
  • 100 gram belegen kaas geraspt
  • 8 dunne plakjes magere gekookte ham
  • Zout en peper

 

Bereidingswijze

Bereidingswijze: Doe het meel samen met een snufje zou en peper in een kom. Voeg de eieren toe en klop het geheel samen met de melk tot een glad beslag. Dek de kom af met een theedoek en laat voor ongeveer 15 minuten even rusten. Verwarm de oven op 175 graden. Kook de spinazie voor enkele minuten en knijp het overtollige vocht er goed uit. Vermeng de spinazie met de ricotta, de nootmuskaat en 1 eetlepel geraspte kaas. Breng op smaak met peper en zout. Verhit wat olie in de pan en bak dunne flensjes die je goed kunt oprollen. Klop het beslag nog even door voordat je het gebruikt. Leg op elk flensje 1 plakje ham en wat van het spinaziemengsel. Rol de flensjes op en leg ze naast elkaar in een ovenschaal, die licht ingevet is. Besprenkel de flensjes met een klein beetje olijfolie en bestrooi ze met de resterende geraspte kaas. Bak de pannenkoeken in de oven in 20-25 minuten tot ze goudbruin zien. Een heerlijk gezond en eiwitrijk familie recept. Maar je mag er natuurlijk ook zelf van genieten.

Recept afkomstig van marieskookwereld.nl

Deel dit recept

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email
error: Kopiëren mag niet.